مدیتیشن چیست؟

با سلام و درود خدمت کابران عزیز سایت تکنو سبز، امروز در خدمت شما عزیزان هستیم تا در مورد اینکه مدیتیشن چیست با شما حرف بزنیم و فواید مراقبه یا مدیتیشن را نیز برای شما توضیح داده و به شما می گوییم چگونه مدیتیشن بکنیم و کلی آموزش و مطلب و … درباره این موضوع در اختیار شما قرار خواهیم داد امیدواریم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

همچنین مدیتیشن یا مراقبه فواید بسیاری دارد و شما بعد از مدتی خشم و قضاوت و نفرت و … را به کلی از خود دور خواهید کرد. و جسم و روان شما به آرامش بسیاری دست پیدا خواهد کرد و شما در لحظه خواهید بود. که در ادامه ما این موضوعات را برای شما توضیح خواهیم داد.

مدیتیشن چیست
مدیتیشن چیست

 

مدیتیشن چیست؟

مدیتیشن (Meditation) که با نام مراقبه هم شناخته می شود این کلمه لاتینی می باشد و به معنای التیام است. منظور از مراقبه حالت بی ذهنی می باشد که در آن فرد ذهن خود را به صورت آگاهانه و ارادی وارد سکوت می کند و این سکوت باعث رسیدن فرد به آرامش می شود. یکی از اهداف اصلی مراقبه بودن در لحظه حال می باشد.

در مدیتیشن فرد یاد خواهد گرفت که زمانی که افکار در حال گذر هستند بدون قضاوت تنها مشاهده گر باشد و بعد از گذشت زمان فرد به حالت بی ذهنی خواهد رسید. همچنین مراقبه انواع مختلفی دارد و به شیوه های مختلفی انجام می شود ولی هدف تمامی آن ها یکی می باشد.

مدیتیشن
مدیتیشن

 

تاریخچه مدیتیشن

تاریخچه مراقبه به زمان های خیلی قدیمی بر می گردد. و ادیان و مذاهب های مختلفی در سراسر دنیا انواع مختلفی از مدتیشن را انجام می دهند. ولی در واقع مدیتیشن در زمان هندوئیسم گسترش پیدا کرد و در دهه ۷۰میلادی در غرب محبوبیت پیدا کرد. مدیتیشن در جوامع و مذاهب مختلف وجود دارد و افراد تمرینات متنوعی را برای مراقبه ارائه داده اند.

تاریخچه مدیتیشن
تاریخچه مدیتیشن

 

در مدیتیشن باید چه کار بکنیم؟

در مراقبه باید به کل ذهنمان را خاموش بکنیم. به این معنی که در سکوت باشیم و تمامی افکار که از ذهنمان عبور می کنند را تماشا بکنیم در اصل مشاهده گر باشیم و نباید خودمان را درگیر افکار بکنیم حتی درگیر این نباشیم که این افکار که الان در ذهنمان در حال عبورند بد هستند و با آن ها به جنگ برویم بلکه به مرور زمان تمامی این اتفاقات به کلی بالانس خواهد شد.

در اصل به این صورت باید به افکار نگاه بکنید که تمامی این فکر ها متعلق به شما نیستند و شما فقط مشاهده گر آن ها هستید. و با گذشت زمان تمامی اتفاقات و افکار پاکسازی خواهند شد و در واقع شما روح و روان خود را پاکسازی کرده اید.

نحوه انجام مدیتیشن
نحوه انجام مدیتیشن

 

مدیتیشن به چند نوع است؟

مدیتیشن یا مراقبه به شکل های مختلفی انجام می پذیرد به عنوان نمونه مراقبه با تنفس، مراقبه به همراه تجسم، مراقبه با مانترا و … که در اصل اهداف همه آن ها رسیدن به حالت بی ذهنی و سکوت و رسیدن به آرامش می باشد. شما باید بتوانید تشخصیص دهید که به کدام مدیتیشن علاقه قلبی دارید چون در مدیتیشن شما نباید خود را به زور وادار به انجام کاری بکنید و ندای درون در تصمیم گیری ها بسیار حائز اهمیت است چون قلب همیشه یک راه را نشان می دهد.

انواع مدیتیشن
انواع مدیتیشن

 

فواید مدیتیشن

همانطور که می دانید مراقبه فواید بسیاری دارد و طبق مطالعات و تجربیات افراد و پزشکان و عارفان و … مراقبه شما را به درون می برد و شما با رفتن به درون و دور کردن افکار و ذهنیات منفی باعث افزایش تمرکز و آرامش و سالم بودن شما می شود و شما عملکرد شما با گذشت زمان بهتر خواهد شد.

۱- کاهش استرس

به دلیل کار زیاد و عوامل متعددی مثل مشکلات مالی و … که باعث افزایش استرس در مردم می شود افراد به انجام مراقبه می پردازند. همچنین این مشکلات روزمره باعث افزایش هورمون کورتیزول می شود که به مرور فرد دچار بی خوابی و افزایش فشار خون و … می شود. بنابرین مدیتیشن در کاهش استرس به تمامی افراد کمک بسیاری خواهد کرد.

۲- خودآگاهی بیشتر

بیشتر کارهای ما طبق عادت ها و باورها توسط ناخودآگاه ذهنمان انجام می گیرد یعنی در بیشتر افراد حدودا ۹۵ درصد کارها در ناخودآگاه ذهن قرار دارد. با مدیتیشن و مراقبه به مرور شما قسمت راست مغز خود را فعال تر می کنید و از کل مغز آگاهانه استفاده خواهید کرد.

۳- کاهش آلزایمر

امروزه یکی از مشکلات اساسی بحث آلزایمر یا فراموشی در دوران مسن بودن می باشد که شما با انجام مدیتیشن یا مراقبه می توانید ذهن خود را جوان نگه دارید و این کار باعث جلوگیری از فراموشی در دوران پیری می شود.

۴- خواب آسوده

در جامعه امروزی خیلی از مردم با مشکلات مربوط به خواب مواجه هستند. مدیتیشن یا مراقبه چون ذهن و بدن و روح شما را آرام می کند شما در وضعیتی آسوده و آرام قرار خواهید گرفت و این کار به مرور باعث تنظیم زمان خواب شما می شود.

۵- کاهش فشار خون

مراقبه باعث کاهش فشار خون در افراد می شود و کاهش فشار خون سلامت جسمی به خصوص قلب افراد را بهبود می بخشد و وقتی که قلب افراد به خوبی پمپاژ بکند در نتیجه سکته های قلبی و بیماری های دیگر سراغ فرد نخواهد آمد.

۶- کاهش وابستگی

مدیتیشن یا مراقبه چون باعث افزایش تمرکز و شناخت خود می شود در نتیجه به افراد کمک خواهد کرد که از وابستگی های منفی از جمله اعتیاد و … دوری بکنند.

۷- افزایش عشق و مهربانی

مدیتیشن یا مراقبه باعث می شود به مرور دوست داشتن و عشق واقعی در افراد ایجاد بشود و افرادی که مراقبه انجام می دهند در واقع مهربانی و عشق خالص را در وجود خود پرورش می دهند.

۸- کاهش ترس در افراد

ترس یکی از مشکلات اساسی است که به مرور زمان مضررات بسیار زیادی در فرد ایجاد می کند. حتی خیلی از بیماری های جسمی و روحی توسط ترس در افراد ایجاد می شود. مدیتیشن یا مراقبه به شما کمک خواهد کرد که ترس های گوناگون را از خود دور بکنید.

 

مدیتیشن هزاران فواید برای جسم و روح انسان دارد که ما در بالا تنها به چند مورد کوتاه از آن ها اشاره کردیم و به غیر از این ها فواید بسیاری نیز دارد که شما با انجام مراقبه به مرور این فواید را در روح و جسم خود احساس خواهید کرد. مراقبه همچنین به شناخت خودمان کمکی بسیار می کند. و یک نکته بسیار مهم، اینکه هیچ وقت به خاطر آرزو و یا خواسته ای مراقبه انجام ندهید بلکه با عشق خالص این عمل را انجام بدهید.

فواید مدیتیشن
فواید مدیتیشن

 

مراقبه در اسلام

نماز و روزه که در اسلام نوعی عبادت است نمونه هایی از مراقبه می باشند. در قرآن کریم نیز خداوند به انسان گفته است که در جهان هستی تامل بکنند و مسلما با درگیری ذهنی این تامل شکل نخواهد گرفت مگر با آرام ساختن ذهن و آن هم تنها توسط مدیتیشن یا مراقبه قابل انجام می باشد. پیامبر اسلام نیز سال هایی را در غار حرا به مراقبه پرداخته اند تا ایگو یا نفس را از خود دور کرده و در زیبایی های جهان هستی تامل بکنند. هرچند مراقبه توسط بسیاری از مراجع تقلید کاری درست نیست.

 

مراقبه در اسلام
مراقبه در اسلام

چه کسانی می توانند مراقبه بکنند؟

مدیتیشن یا مراقبه اصلا محدودیت سنی ندارد و تمامی افراد می توانند این کار را انجام بدهند. افرادی که درگیری های ذهنی شدیدی دارند مراقبه برای آن ها ابتدا شاید سخت به نظر برسد ولی این افراد به مرور زمان و با انجام این کار متوجه خواهند شد که این کار به آن ها کمک بسیاری می کند و به آرامش درونی دست پیدا خواهند کرد. 

 

محدودیت سنی در مدیتیشن
محدودیت سنی در مدیتیشن

 

دلایل سوق افراد به سمت مدیتیشن

دلایل متنوعی وجود دارد که افراد به سمت مراقبه می روند ولی در اصل سه دلیل اصلی برای سوق افراد به سمت مراقبه وجود دارد:

  • مزیت های ویژه (مانند افزایش تمرکز و سلامت افراد و رفاه و …)
  • بحث معنوی مراقبه (مانند ارتباط با خدا و آرامش از درون و …)
  • به دلیل رشد خود فرد (مانند خودشناسی و حل مشکلات و …)

 

سوق افراد به سمت مدیتیشن
سوق افراد به سمت مدیتیشن

 

دوستان در این مقاله در مورد اینکه مدیتیشن چیست توضیح کامل برای شما عزیزان ارائه دادیم و فواید مدیتیشن را نیز نام بردیم همچنین در مورد اینکه چگونه مدیتیشن بکنیم صحبت کردیم امیدوارم از خواندن این مطلب لذت برده باشید. در مقالات بعدی در مورد آموزش مدیتیشن مطلب خواهیم گذاشت. اگر از مقاله بالا لذت برده اید حتما این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

درباره ی amirallipour

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *